Tilbage til Clearhaus.com
Tilbage til bloggen

Whiteboard Wednesday #21: Kom godt i gang med annoncering på Facebook | Clearhaus Learning

Kom godt i gang med Facebookannoncering!

I denne uges Whiteboard Wednesday har vi inviteret Mathilde fra Conversio til at dele ud af sin viden om annoncering på Facebook.

Hun fortæller om de forskellige muligheder, som Facebook tilbyder, og så giver hun dig en masse tricks til, hvordan man får lavet en god kampagne på Facebook.

God fornøjelse!

Hej og velkommen til Whiteboard Wednesday. Jeg hedder Mathilde og kommer fra digitalbureauet Conversio. I dag skal vi snakke om Facebookannoncering.

Når du skal i gang med annoncering på Facebook, er det vigtigt at få opsat din business manager. Med den har du samlet både din Facebookside og din annoncekonto ét og samme sted, hvor du hurtigt kan få overblik over, hvem der f.eks. har tilgang til din virksomheds data, og hvilke kampagner du har aktive lige nu.

Når din business manager er oprettet, kan du gå i gang med at oprette dine kampagner. Inden du kan offentliggøre dine kampagner i annoncerne, skal du have tilføjet din betalingsmetode.

Jeg vil også anbefale dig, at du får opsat Facebookpixel. En pixel er et lille stykke kode, som du installerer på din hjemmeside. Den tracker de besøgende på din hjemmeside, så du f.eks. kan se hvilke produkter, de har kigget på, eller om de f.eks. har lagt det i kurven. Når du har en pixel installeret på din hjemmeside, og samtidig tilknytter den til din annoncekonto Så kan du målrette dine fremtidige annoncer efter de her personer ud fra den handling, som de har foretaget på din hjemmeside.

Når du har en webshop, vil jeg også anbefale, at du opretter et katalog. Det er vigtigt, at din pixel den tilknyttes til dit katalog, hvis du f.eks. opsætter en dynamisk remarketingkampagne, for så vil dine annoncer automatisk vise produkterne baseret ud fra hver enkel besøgenes adfærd på din hjemmeside. I dit katalog kan du også oprette forskellige specifikke produktsæt. Hvis du f.eks. kører en tilbudskampagne på et bestemt brand, så kan du oprette et produktsæt, som tilføjes et annoncesæt. Annoncerne heri vil så kunne vise produkter fra det udvalgte brand, og du kan dermed gøre din annoncetekst mere specifik og målrettet.

Overordnet set har Facebook tre målsætninger. Kendskab, overvejelse og konvertering. Vi anbefaler altid, at du holder dig inden for de to sidstnævnte, altså overvejelse og konvertering. Med målsætningen kendskab vil Facebook vise dine annoncer til flest mulige antal personer, og det kan ret hurtigt blive en dyr omgang. Så hvis du f.eks. bare ønsker at skabe større awareness, så vil jeg anbefale, at du opsætter en kampagne under målsætningen overvejelse. Her kan du f.eks. målrette efter personer, som er mest tilbøjelige til at klikke på dine annoncer.

Under målsætningen overvejelse kan du f.eks. også vælge interaktion. Her vil kampagnerne måle på f.eks. opslagsinteraktioner eller nye likes på din Facebookside. Det er altså en god målsætning, hvis du gerne vil have flere følgere på din Facebookside. Man kan jo sige, at jo flere følgere du har på din Facebookside, jo større et publikum har du at tale til igennem dine organiske opslag.

Du kan også bruge dine følgere til at oprette look-a-like audiences på. Her vil Facebook finde personer, som minder om de brugere, der i forvejen synes godt om din side. Under målsætningen overvejelse kan du også vælge det, der hedder lead-generering. Her kan du f.eks. indsamle nye subscribers til dit nyhedsbrev, eller brugerne har mulighed for at indhente et tilbud på din service. Det smarte med lead-generering er, at formularen, som brugerne skal indsende i annoncen, allerede på forhånd er udfyldt af Facebook. Det er altså en super hurtig og effektiv måde at hente nye leads på.

Under konverteringer kan du målrette dine kampagner efter at øge antallet af konverteringer, eller du kan vælge den, der hedder “salg fra katalog”. Salg fra katalog kan f.eks. være det, vi kalder dynamisk remarketing. Med dynamisk remarketing målretter du dine kampagner mod personer, som allerede har vist interesse for dine produkter. Du kan f.eks. målrette mod personer, der inden for de seneste fem dage, har set på et specifikt produkt eller endda har lagt det i din indkøbskurv. På den måde når du ud til personer, som man kan antage allerede er ret langt i sin købsbeslutning, og det er dem, vi rigtig gerne vil have fat i.

Her til sidst vil jeg lige give lidt anbefalinger til din Facebookannoncering. Noget af det allervigtigste, når du annoncerer på Facebook, det er at lave splittests. Med en splittest kan du teste f.eks. forskellige budskaber i dine annoncetekster, forskellige målretninger, forskellige målgrupper eller call-to-actions. Facebook hjælper dig med at vurdere, hvilken variant i din splittest, der klarer sig bedst. Her kan du så arbejde videre på vinderen, og på den måde konstant optimere din annoncering. Det er vigtigt, at du kun ændrer én variable i annoncen per gang. Ellers kan du ikke med sikkerhed vide, hvilken ting der præcis gjorde, at annoncen klarede sig bedre end den anden. Derudover skal du passe på med ikke at lave alt for lange annoncetekster. Vælg korte, præcise sætninger og en tydelig call-to-action.

I starten er det en god ide at teste med en bred målretning, men i takt med at du får dybere indsigt i din målgruppe, er det en god ide at teste med mere specifikke målretninger. F.eks. kan du uploade din liste med nyhedsbrev-tilmeldte, og finde personer, som minder om dem, der i forvejen er tilmeldt jeres nyhedsbrev.

Husk også at få opsat retargeting, især dynamisk remarketing, men det er også vigtigt, at du får ekskluderet de personer, som har købt produkterne her for nyligt. De er selvfølgelig ikke ret interesset i at se annoncer for et produkt, de lige har fået ind ad døren.

Det var alt, hvad jeg havde for jer i den her omgang. Tak fordi du så med!

Stil et spørgsmål

Later
Send

Helpdesk Suggestions: