Tilbage til bloggen

Mød den Inspirerende Iværksætter Watery

Iværksætteri har ingen alder - bare spørg Daniel fra Watery.dk. Han var blot 17 år, da han startede sin egen webshop - i dag er det en kæmpe succes.

Watery sælger svømmeudstyr og badetøj, og man kan få professionel rådgivning fra Daniel, som selv har en fortid som elitesvømmer.

Daniel, som du måske har set i DR’s Løvens Hule, deler i denne video ud af sine bedste tips til nye iværksættere - se med her!

Mit navn det er Daniel Johannesen. Jeg står bag webshoppen Watery.dk, hvor jeg sælger svømmeudstyr og badetøj og har gjort det efterhånden i 2,5 år. Jeg er i dag 20 år gammel og arbejder i dag fuld tid på det også.

Nævn én ting, som har drevet din succes.

Bagved den succes jeg trods alt har oplevet, der ligger i hvert fald hårdt arbejde. Der er ikke nogen tvivl om, at der ligger rigtig mange timer bagved, som man ikke ser, når det er, man ser os rundt omkring. Det er lange nætter ud på natten, det er om søndagen osv. Det er når mine kammerater har det, ja, har det sjovt forskellige steder, der forsøger jeg at bygge min virksomhed op ved siden af også.

Hvad har været dine største udfordringer?

Jeg var 17 år, da jeg gerne ville i gang med Watery. Men der skal man så ansøge om mulighed for overhovedet at måtte stifte virksomheden, når man er under 18 år. Og det endte med, at jeg fik 2 afslag, og min far han blev nødt til at stifte virksomheden i hans navn for overhovedet at kunne komme i gang.

Fortæl lidt om din bedste dag på arbejde.

Jamen min bedste dag det er egentlig bare at kunne lave det, som man hele tiden har drømt om at lave.

Fortæl lidt om din værste dag på arbejde.

Min værste dag er nok, når jeg ikke rigtig føler, at jeg får taget nogle actions. Det vil sige, at man sidder i møder hele tiden, man har alle mulige andre ting, end at få styr på de ting, som rent faktisk vækster ens forretning. Det, det kan jeg sgu ikke lide, at kun have tid til sådan nogle ting der. Der skal ske noget, og der skal ske nogle actions, og noget der ligesom flytter forretningen fra et sted til et andet sted hele tiden. Gerne hver dag.

Hvordan har e-handel ændret sig, siden du begyndte at sælge online?

Altså jeg startede, den gang jeg kom ind i e-handel for 2,5 år siden, med at fokusere rigtig meget på personligheden bag en webshop, så det ikke bare var et menneske, der handlede med en webshop, men faktisk et menneske, der handlede med et menneske. Og det kan jeg se, at der er mange flere, der løbende tager til sig.

Nævn én iværksætter eller bog, som inspirerer dig.

Jamen der er ingen tvivl om, at én der i hvert fald inspirerer mig, og hvis bog jeg har læst 3-4-5 gange tror jeg, det er jo Jesper Buch, som står for den her, hårdt arbejde, det er det, der skal til. Og det er lidt den samme mentalitet, jeg egentlig kommer fra.

Hvilke råd vil du give til iværksættere, som ønsker at starte en webshop?

Ét råd jeg i hvert fald har lært under min rejse, det er, at man skal ikke være bange for at bruge penge på advokater og revisorer osv. Selvom det godt kan koste 1500 kr. bare for at sende en email til dem, så er det noget, jeg har været rigtig rigtig glad for, at have brugt de penge, som jeg har. Fordi at jeg har sikret mig selv på den måde igennem.

Hvad ville du ønske, at I havde gjort anderledes?

At jeg skulle have kunnet set tidligere nogle tendenser om, at vi faktisk har en rigtig fin forretning kørende, og den skulle vi forsøge at vækste endnu mere, i stedet for at prøve at holde lidt igen. Og så ikke ansætte de personer, der måske var nødvendige for at kunne vækste yderligere, selvom vi måske ikke havde brug for dem. For jeg har tit tænkt “okay, jeg har ikke lige til 37 timer til en ansat, og jeg vil egentlig hellere selv lave det.” Men det er bare en forkert tankegang, hvis man gerne vil vækste til noget større og noget mere end bare en selv.

Har du opdaget nogle hacks undervejs?

Når vi snakker hacks inden for e-handel, så er der altid Clearhaus. Jeg har brugt Clearhaus sammen med samarbejdspartneren PensoPay siden dag 1, og jeg har ikke engang på ét tidspunkt været i kontakt med hverken Clearhaus eller PensoPay, fordi det bare har kørt. Det har kun været omkring prisen osv., men det er en helt anden ting. Det har bare fungeret. Og når det er, at man har en webshop, så er der ikke noget, der er meget vigtigere, end at betalingerne går igennem. For hvis de ikke gør det, så får man ingen kunder.

Hvilke marketingkanaler har fungeret godt for dig?

Når vi ser på marketing i forhold til Watery, så er det specielt Google, der står for store dele af det. Det gælder både det organiske, fra de organiske resultater, men også Google Adwords. Det er meget i de to spil, vi kører rigtig meget vores budgetter også efter. Fordi at folk de søger efter svømmeudstyr og badetøj, når det er, at de har brug for det, og det er sværere at bruge for eksempel Facebook, hvor man ligesom skal skabe behovet. Hvorimod på Google der er behovet der ligesom i forvejen.

Hvad har givet dig den bedste Return on Investment?

Når jeg begynder at kigge på nogle marketing-kanaler, eller nogle marketing-tiltag, der har givet rigtig fint, så har vi f.eks. en pop-up inde på hjemmesiden, som konverterer vores besøgende til email-indsamlinger. Og der har vi for cirka et halvt år siden implementeret en ny løsning, som gør det faktisk 120% bedre i forhold til antal tilmeldinger, end vores tidligere løsning gør. I forhold til den her pop-up her, så den nye det er sådan et spin-hjul, hvor man ligesom kan spinne først, og så efterfølgende så skal man først tilmelde sig med sin email. Og der har man ligesom fået sin gevinst, så vil man også gerne taste sin email. Hvorimod mange andre systemer de laver det, hvor det er at man skal først indtaste sin email, og så efterfølgende må man få lov at spinne og vinde det, man skal. Så det er ligesom en omvæltning af dem, og det fungerer rigtig rigtig godt.

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

I forhold til råd jeg har fået undervejs på de her 2,5 år, så er det i hvert fald et fra en mand ved navn Rune Risom fra Hungry, som fortalte mig, at jeg skulle virkelig til at få styr på min data og mine KPI’er ikke mindst. Altså de her Key Performance Indicators som sikrer, at vi går i den rigtige retning for hele forretningen, eller om vi faktisk står lidt stille, eller om vi nærmest går tilbage af.

Hvordan har du brugt pengene fra Løvens Hule?

Pengene fra Løvens Hule, de er ikke rigtig brugt endnu faktisk. De står på en konto. De skal gerne bruges løbende på de forskellige nye produkter vi får. Vi begynder selv at lave produkterne i forhold til bare at være en distributør af andres produkter. Så vil vi gerne selv til at lave dem.

Tilbage til Clearhaus.com

Stil et spørgsmål

Later
Send

Helpdesk Suggestions: